kanasiivet julkkareissa

Savu nousee – julkkareiden jälkeen

kanasiivet julkkareissa
Alabaman wingssit maustetaan runsaalla, tulisella rubilla ja dipataan lähes kirpeään etikkaiseen kastikkeeseen

Olen tässä lähinnä ihaillut valtavaa kukkamerta, joka julkkareista kotiin kulkeutui. Siinä kukkien äärellä vasta oikeastaan ehtii tajuta, että tämä työsarka on nyt päätöksessä. Julkkareissa on jotain samaan tapaan erityistä kuin ylioppilasjuhlissa; niissäkin juhlitaan tehtyä työtä ja samaan aikaan ollaan uuden kynnyksellä. Ja kaikki ne ihmiset elämäni varrelta. Kyllä siinä seuraavana päivänä pala oli kurkussa liikutuksesta. Tällaisia onnellisia juhlia ihmisen elämään mahtuu vain muutama. Kiitos teille kaikille jotka iloitsitte kanssani tästä päivästä:)

 

Ja sekin oli ihan erityisen liikuttavaa, että sain kirjan ensi kertaa käsiini vasta juhlissa. Olihan sitä näytöllä katseltu jo pitkään, oikoluettu ja korjattu, tiivistetty ja muokattu niin monen monta kertaa. Mutta siinä se viimein oli; kansissa ja paperilla. Ja tuntuihan se vähän uskomattomalta että kaikki ne iteroinnit, villit kokeilut ja ahaa-elämykset lopulta muodostivat niin eheän kokonaisuuden. Tekemällä oppii äiti ja isä ovat aina opettaneet ja rohkaisseet tarttumaan haasteisiin. Ja tottahan se on; opin valtavasti siitä mikä toimii kirjassa ja mikä ei.

Ja täytyy sanoa, että en koskaan kuvitellut saavani niin paljon apua Otavalta, kuin sitten oikeasti sain. Kun lähdin projektiin ajattelin, että olisin paljon enemmän yksin. Olikin ihanaa huomata että sain tukea, neuvoja, ohjausta ja kannustusta kuin missä tahansa työssä. Harvinaista herkkua yrittäjälle:) Erityisesti kuvia jännitin, koska minulla ei ollut projektissa mukana erillistä ammattivalokuvaajaa, vaan otin kuvat itse. Siskot kokkaa- kuvat on otettu arjesta, yleensä täysin petaamatta juuri ennen kuin ruoka katoaa nälkäisiin suihin. Kirjan kuvissa halusin, että ruoka näyttää oikealta ja kuvamaailma on lähtökohtaisesti ruuanlaittoa tukevaa ja ”mun näköistä”. Mutta kirjan kuvien ottaminen on eri juttu kuin blogikuvien; rajaukset on huomioitava eri tavalla, valon kanssa on paljon tarkempaa eikä kuvissa saa olla keltaisia puutarhaletkuja taustalla;) Mutta siihenkin sain tukea; lähetin kuvia katsottavaksi pariin kertaan ja Otavan graafiset ammattilaiset neuvoivat mikä toimii ja mikä ei. Sain oppia ja kasvaa myös kuvaamisessa ja se oli OK. Upea juttu.

Tunnelmia julkkareista
Puhelimeen tarttuneita kuvia: Chris kokkasi, minä kerroin kirjasta ja kirjoitin omistuksia…

Kirjan täsmällisyydestä on kyllä kiittäminen suurelta osalta myös kustannustoimittajaani Päivi Syrjästä, joka kysyi ja kannusti, kyseenalaisti ja haastoi. Kirja napakoitui niiden usean iteraation aikana ihan valtavasti. Jos Siskot kokkaa – onkin ollut aina rakas harrastus, kirjaan suhtauduin kuin toiseen työhön päivätyöni ohessa.

Yhteistyö on voimaa, täytyy tässä kiitollisena todeta.

Ja mitä tulee jatkoon, ajattelin pistää pystyyn tämmöisen blogin BBQ- harrastuksen edistämiseksi Suomessa ja toki myös kirjan myynnin lisäämiseksi 😉 Suunnitelmana on kehittää tästä blogista paikka, jonne kirjoittelen niitä projekteja, mitkä eivät kirjaan mahtuneet. Jatkan pohdintoja siitä, missä kirja muodostaa hyvän lähtökohdan ja teen tänne ajankohtaisiin tuotteisiin liittyviä esittely- ja yhteistyöpostauksia. Kaikki yhteistyökumppanit kokoan selkeäksi listaksi ja postauksiin teetän ”leiman”, jotta kaupalliset yhteistyöt eivät jää epämääräiseksi salaisuudeksi. Mun ajatus on, että yhteistyöpostauksilla kehitetään jotain sellaista kivaa sisältöä ja tempauksia, johon muuten ei rahkeet riittäisi. Kerään tänne myös kaikki vanhat siskotkokkaa- savustusjutut helpommin selattavaksi listaksi jotta niitä olisi kätevämpi löytää suht laajaksi kasvaneesta blogista. Ja tietenkin haluan käydä keskustelua low & slow savustamisesta ja ulkona kokkauksesta ylipäätään joten tervetuloa kysymään, kertomaan, neuvomaan ja oppimaan yhdessä meidän kanssamme. Kaikki asiallinen keskustelu aiheen ympärillä on tosiaankin toivottua.

Valtavan iso kiitos vielä kaikille juhlista, jäävät mieleeni ainiaaksi.

Julkkareiden sponsoreina olivat Otava, Naapurin maalaiskana, Poppamies ja Reinin liha. BBQ-kursseja vetävä Chris Paton kokkasi juhlaruuat ja ystävät ja kylänmiehet olivat talkoissa. Ja vieraat, te teitte juhlasta erityisen. Isot kiitokset kaikille!

p.s. Kamerakin mulla oli juhlissa mukana, mutta yhtään kuvaa siihen ei tullut. 🙂 Niinpä rakkaat bloggaajakollegat, jos teillä on kivoja kuvia mun julkkareista, lähettäkää pari mulle vaikka maililla, mielelläni ottaisin muutaman omiin arkistoihin muistoksi. 🙂

 

162 kommenttia

 1. Oli sitten parhaimman makuiset julkkarit IKINÄ! ONNEA VIELÄ! Et oo muuten pelkästään keittokirjailija, savu nousee kirjan on kirjoittanu TIETOKIRJAILIJA. Mun puhelimen kamera on rikki. Eli mullakaan ei oo kuvia….

  • Leena Ketonen

   Kiitos Nanna.

   Voi, no pitää toivoa että jollain olis joku kuva 🙂 Se järkkäri unohtu siinä hässäkässä takahuoneeseen. Oli kivasti porukkaa, mutta se tarkoitti myös, että en kyllä ehtinyt muuta kuin tavata ihmisiä ja kirjottaa nimeäni. Vinkiksi vaan tuleville kirjailijoille. 🙂

   • I hadn’t heard about it, but as always (call me naive), I’m shocked that people think this kind of thing is OK. And yes, we have a right to cry foul. It’s only natural to assume this racist behavior (even if &##202;unknowing&88221;) is a nationwide attitude, if it’s part of an advertising campaign featuring teams representing a nation. Can you imagine a U.S. ad campaign featuring these photos? I can’t. At least we can score a point there.

  • impeachment wasn't "on the table." I think they're afraid of impeaching another liberal after the way the lamestream media spun Cl3nnot&#i9;s impeachment, making the GOP bear the embarrassment and shame that should have belonged to Clinton and his party.

 2. That insight solves the prelobm. Thanks!

 3. / Nick Wright All but i thinks 3 of the signers of the deceration where professed christions a good portion of them were either preachers in a church or highly involved with their churches. And Jefferson was not one of the 3 he was a Christian man no matter how its trying twist it that is an absolute fact being distorted by plp who dont want God in this country.

 4. Wow I must confess you make some very trenchant points.

 5. Liebe Kathrin,ja, da gebe ich dir recht. Das Schild nützt letztlich gar nichts. Aber das müssen wir erst mal begreifen. Denn solange die Zahl auf dem Schild noch etwas “mit uns macht” sind wir nicht wirklich frei.LG Simone

 6. BS low – rationality high! Really good answer!

 7. No complaints on this end, simply a good piece.

 8. What? Rainbows? Afraid of water? I have no idea what you’re talking about madame. But I can assure you, unless the mormon never learned to swim or had some kind of traumatic incident as a child, they will not be afraid of water. I am a mormon. I was an ocean lifeguard for 10 years. I surf, I sail, I SCUBA dive. I enjoy most all water sports. In fact, there are few places I feel as comfortable as when I’m in the ocean. +2Was this answer helpful?

 9. I tend to agree with you that radio will never go out of style. I mainly just have to comment because I like Garrison Keillor as well. I’m maybe a bit younger than his typical demographic, but I am a Minnesotan. I find it pretty cool that he makes the list as one of your favorite U.S. shows.

 10. Properly well well consider what people contain below. It resembles an additional stunning weblog that a ton of folks are talking. Thank you as much with respect to the knowledgeable information as well as wisdom, I subscribed to the feedbacks in case someone desires to come by and also receive a debate on this stuff

 11. Kudos to you! I hadn’t thought of that!

 12. What a pleasure to meet someone who thinks so clearly

 13. I appreciate you taking to time to contribute That’s very helpful.

 14. Now I’m like, well duh! Truly thankful for your help.

 15. Super excited to see more of this kind of stuff online.

 16. This is an article that makes you think ”never thought of that!”

 17. Now I feel stupid. That’s cleared it up for me

 18. – You know (or should it be ya know?) I agree with Lauren’s Tweet. This is OUTSTANDING wedding photography of a couples’ most beautiful day. It’s lovely to look through a photographers’ blog and get to the end feeling inspired…November 22, 2012 – 12:01 am

 19. If time is money you’ve made me a wealthier woman.

 20. disc drive is not configured properly. It does the same with all three settings. What else can I do. All I want to do is get the info off the drive and toss it.

 21. Wowza, problem solved like it never happened.

 22. My partner and I stumbled over here by a different web address and thought I may as well check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking into your web page again.

 23. Per Replicante "Ad esempio penso al caso in cui il sospettato non vuole lasciare il suo DNA e Nick allora gli offre dell'acqua per prendergli un campione di saliva dal bicchiere. Dubito che quella prova possa essere ritenuta attendibile."In NYPD (bellissima serie!) qualche volta hanno uasato il bicchiere d'acqua per verificare se il colpevole fosse il sospettato. Quando lo era, riuscivano (lo sceneggiatore spesso era dalla loro parte…) a incastrarlo e/o farlo confessare.

 24. Pin my tail and call me a donkey, that really helped.

 25. I was looking everywhere and this popped up like nothing!

 26. salam aleikoum, je suis charpentier et je travaille toute la journée sur les toits à plus de 40° (voire 50° lorsque je pose du papier isolant reflechissant) pendant 10h de temps et j’accompli des taches assez difficiles physiquement et intellectuellement, je transpire beaucoup et je dois boire beaucoup d’eau, comment dois-je faire si j’ai la volonté de faire le ramadan mais que mon corps, lui, ne résiste pas au manque d’eau ??? c vraiment un probleme…

 27. Ori:du Freak :-)))!LadyLandrand:Ben haut sich auch auf die Couch, und fegt mit einem Fuß mit Vorliebe alles herunter *argh*.Decken + Kissen verlinkt!Mach mal ein Foto von deinen Kannen, bitte, sieht bestimmt wunderschön aus.Tine:das fände ich auch toll!

 28. It’s a real pleasure to find someone who can think like that

 29. Woot, I will certainly put this to good use!

 30. So excited I found this article as it made things much quicker!

 31. Thanks for helping me to see things in a different light.

 32. U prilog mom prethodnom komentaru govori i zaključak iz dokumenta koji je objavio profesor Varagić. ÄŒovek poistovećuje spec. strukovne studije sa akademskim i strukovnim masterom. Po zakonu, koji naravno ne valja ali nekom odgovara pa se ne menja, sve je to jedno te isto.KAKO SU NADLEŽNI MOGLI DA PUSTE AKREDITACIJU SPECIJALISTIÄŒKIH STRUKOVNIH, AKADEMSKIH I MBA STUDIJA, KADA PO ZAKONU TAKO NASTALI STRUÄŒNJACI NISU JASNO DEFINISANI? Stalno se sve radi retroaktivno i ovo naÅ¡e tržiÅ¡te diploma je puno limunova i mačaka u džakovima VA:F [1.9.20_1166]please wait…VA:F [1.9.20_1166](from 0 votes)

 33. So, I am disturbed that the BIG QUESTION Eleanor came home with the first day was how many people her parents had slept with. What presentation points led her to that question? There’s so much weirdness in the basics of physical sex to ask about–how did she come away with that one?

 34. Love love love this pic!! Erica, I promise you I will book your session again just to try this move again (didn’t work out the first time).

 35. Also ich mochte total “Biene Maja” und “Mila -Superstar” … Biene Maja gucke ich nun wieder mit unserem kleinen Sohn … Mila wird ja leider nicht mehr ausgestrahlt… im Falle eines Gewinnes, bevorzuge ich eine Blu-ray….aber würde selbstverständlich auch eine DVD nehmen!

 36. Thank you so much for this article, it saved me time!

 37. I love how those wedges are just hang in' out!!! that is TOOO Cool the way they are "lounging"…looks like they are already on holiday! Have the best time in Sweden!kissesxoThe Beckerman Girlswww.BeckermanBitePlate.com

 38. have been reading your blog for a couple of days. absolutely love your posts. by the way i am doing a study about this area. do you know any good websites or forums where I can learn more? thanks a ton.

 39. At last! Someone who understands! Thanks for posting!

 40. And I was just wondering about that too!

 41. That insight’s just what I’ve been looking for. Thanks!

 42. I actually found this more entertaining than James Joyce.

 43. Анонимный мыслитель / А есть пранки с главами сект ?С удовольствием бы послушал как ты будешь разводить разводил.

 44. wow! Ardua tarea la de combinar tejidos y estampados y, sin embargo, nos has hecho un retrato excelente 😉 Da gusto poder encontrar artículos tan elaborados y a señores como Luciano Barbera que, como tú bien dices, consiguen dar en el clavo con total naturalidad.Hasta pronto,

 45. Posts like this make the internet such a treasure trove

 46. Real brain power on display. Thanks for that answer!

 47. Your website has to be the electronic Swiss army knife for this topic.

 48. Which came first, the problem or the solution? Luckily it doesn’t matter.

 49. I’m quite pleased with the information in this one. TY!

 50. I’m shocked that I found this info so easily.

 51. A simple and intelligent point, well made. Thanks!

 52. No complaints on this end, simply a good piece.

 53. Good point. I hadn’t thought about it quite that way. 🙂

 54. No recuerdo haber leído este ejercicio en el libro de los autores. Ya he cambiado de lugar el mouse. Desde hoy, el miércoles será el día de “el mouse con la mano izquierda” ;-)Claro, hasta que deje de ser estimulante. ¿Después que vendrá? ¿Manejarlo con el pie? :-pMuchas gracias por tu aportación y bienvenido.

 55. This is just the perfect answer for all of us

 56. It’s extraordinary in my opinion how we have composed so a substantial offer particulars during this topic. You are knowledgeable during this spot and therefore are positively an accomplished writer. I concur jointly collectively along along cooperatively with your views and respect your talent.

 57. Personally, I don't think violence is justified in any situation. I love Victor Frankl's perspective in the midst of being in a concentration camp that we can choose our attitude in any circumstance . . . and he chose non-violence, compassion and learning. However, I do understand that we can also react with varying degrees of violence, and have done so myself. That doesn't mean it's justified, though.My recent post

 58. So much info in so few words. Tolstoy could learn a lot.

 59. A rolling stone is worth two in the bush, thanks to this article.

 60. Well I guess I don’t have to spend the weekend figuring this one out!

 61. I was seriously at DefCon 5 until I saw this post.

 62. Umm, are you really just giving this info out for nothing?

 63. I want to send you an award for most helpful internet writer.

 64. IMHO you’ve got the right answer!

 65. Thanks for sharing. Always good to find a real expert.

 66. Your articles are for when it absolutely, positively, needs to be understood overnight.

 67. Dearest Stephen and familyThank you so very much for sharing your story. My family is praying for you all. We are sending al our love and positive energy : ) . Are you at The Westmead Children’s Hospital? Please let us know. Gracie (7) and Zac (4) would like to send a letter to Will. Lots and lots of love, The Jurman-Hilton Family xxx

 68. You couldn’t pay me to ignore these posts!

 69. Extremely helpful article, please write more.

 70. Stellar work there everyone. I’ll keep on reading.

 71. 10. The Day the Earth Stood Still (1951) (It’s about an alien who is Jesus…but better than ET: The Extraterrestrial (1982).)9. Soylent Green (1973) 8. Seconds (1966) (I agree with James on the crossover thing.)7. Flash Gordon (1980) (He saved every one of us, don’t you know.)6. Sleeper (1973)5. Destroy All Monsters (1968) 4. Earth Vs the Flying Saucers (1956)3. 2001: A Space Odyssey (1968) (If we must.)2. Brazil (1985) 1. The Man Who Fell to Earth (1976)

 72. My posting schedule is pretty random as well. This was due to the issue of writers block for awhile and of course the interference of the 9 hour work days. Luckily I’ve put in my notice to quit and as soon as I come back from my vacation at DisneyWorld, I only have 2 days of work left before the nightmare of the 9 hour work days end

 73. A bit surprised it seems to simple and yet useful.

 74. I bow down humbly in the presence of such greatness.

 75. Frankly I think that’s absolutely good stuff.

 76. This is both street smart and intelligent.

 77. It looks like it won’t be long before Ted and MJ have a shot at a reunion of sorts. If Ted never had to answer for his crime then, perhaps he will sooner rather than later when he finally meets his maker. I hope he winds up in the appropriate place.

 78. There is a critical shortage of informative articles like this.

 79. If I were a Teenage Mutant Ninja Turtle, now I’d say ”Kowabunga, dude!”

 80. I had no idea how to approach this before-now I’m locked and loaded.

 81. Knowledge wants to be free, just like these articles!

 82. ok so i had a girlfriend whom we had several fights and breakupsbut i really liked this girlshe played me once and i still went back with hernow im in college and im too busy for her and i didnt want to hurt her so i told her that we couldnt bebut i still have feelings for her and it hurts me because she is now talking to her ex and that breaks my heart because she is probably using him to comfort on=/

 83. I think you hit a bullseye there fellas!

 84. Oh yeah, fabulous stuff there you!

 85. Articles like this are an example of quick, helpful answers.

 86. I do like that first chaise. With the iconic Hermes blanket, it just exudes Fall and makes me want to curl up with a book. Of course, it’s still 90+ degrees with 80% humidity where I am, so I may have a little wait.I’m glad you addressed this issue as my BF has an Ecornes Stressless in Butterscotch and a well-known! midcentury chair in black. 1 out of 2 isn’t bad, although I’ve never seen the vintage chair in anything other than black.VV

 87. This contest is really no contest at all. No one can beat the tone, the elegant touch or the masterful yet tasteful use of effects of the greatest guitarist who ever picked up the instrument………..Henry Kaiser FTW!

 88. A rolling stone is worth two in the bush, thanks to this article.

 89. AFAIC that’s the best answer so far!

 90. This does look promising. I’ll keep coming back for more.

 91. That’s an ingenious way of thinking about it.

 92. I told my kids we’d play after I found what I needed. Damnit.

 93. At last, someone who knows where to find the beef

 94. I want to send you an award for most helpful internet writer.

 95. Hey, good to find someone who agrees with me. GMTA.

 96. Dude, right on there brother.

 97. Too many compliments too little space, thanks!

 98. You’re on top of the game. Thanks for sharing.

 99. We’ve arrived at the end of the line and I have what I need!

 100. That’s really thinking out of the box. Thanks!

 101. Thanks for your thoughts. It’s helped me a lot.

 102. Scrivi il tuo commento Puoi usare questi tags HTML : <a> <abbr> <acronym> <b> <blockquote> <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <strike> <strong> var RecaptchaOptions = { theme : ’red’, lang : ’en’ , tabindex : 5 };   #submit {display:none;}

 103. At last, someone who comes to the heart of it all

 104. kashifbashir204I think with your Entrepreneurial skills you would be very interested in teaming up. We deal with the Precious Metals Industry. Since the dawn of time the human race has loved Gold and Silver and I think you would find our concept very intriguing. Let me ask you this, when was the last time you held Real Gold in your Hands? And where did you go to get it? You see my company is full filling the #1 dream in the world and that is to Revive Gold and Silver. Feel free to check out my Channel!

 105. Ja, ich glaube, bei mir war es auch Facebook. Mich dort nach langem Sträuben anzumelden, war ein Vernunftsentscheid, der mir nicht unbedingt gut getan hat. Wenn ich mir vorstelle, dass nun die ganze Sache mit Google + noch tiefer in die Tiefen des Netzes führt, macht mich das nicht unbedingt zuversichtlich.Das Einzige, das mich an der virtuellen Welt wirklich reizt und interessiert, ist das Bloggen und das Schreibforum.

 106. Good point. I hadn’t thought about it quite that way. 🙂

 107. Great post with lots of important stuff.

 108. Wait, I cannot fathom it being so straightforward.

 109. Didn t even want me to watch. I am sure she would like your sweet tongue licking her clean.

 110. I told my kids we’d play after I found what I needed. Damnit.

 111. That’s a wise answer to a tricky question

 112. Your answer lifts the intelligence of the debate.

 113. disse:Alguém aí de Cambé pode me dizer se é verdade que é a Prefeitura quem patrocina os Programas do Luiz Cesar, do Carlinho do Prefeito João Pavinato e do Junior Félix na Rádio Cidade Jovem Pan ? é mesmo verdade ? isso é legal ?

 114. I might be beating a dead horse, but thank you for posting this!

 115. This article keeps it real, no doubt.

 116. What a pleasure to find someone who identifies the issues so clearly

 117. I’m impressed. You’ve really raised the bar with that.

 118. Your post is a timely contribution to the debate

 119. I was struck by the honesty of your posting

 120. Apparently this is what the esteemed Willis was talkin’ ’bout.

 121. It’s great to find someone so on the ball

 122. That’s a brilliant answer to an interesting question

 123. That’s going to make things a lot easier from here on out.

 124. I showed you how I styled my new Ariat Boots for a more casual country look, now here is my version of a city outfit paired up with these gorgeous boots c/o Langston’s

 125. Articles like this just make me want to visit your website even more.

 126. I'm really surprised to hear that. If it's not too much trouble, I'd like to take a look at the repair job that we did on your jeans. In all likelihood I did them, and if further damage occurred on the edge of our darn job (which definitely happens depending on how weak the jean is at the time you brought it in) we shouldn't charge you for a second repair job. Email me at andrew at selfedge dot com and I can see what I do for you.

 127. I’m grateful you made the post. It’s cleared the air for me.

 128. It didn’t work the first time. I had to install like four different plugins before finding the right one (that actually worked!)Yep, then Tumblr links to Twitter. Internet is such a show off.

 129. You’re a real deep thinker. Thanks for sharing.

 130. This article went ahead and made my day.

 131. Hola claro que si ya he mandado abrazos a algunos de mis familiares a los cuales extrano y a los ue tengo cerca tambien, delicioso chocolate de abuelita calientito ;)nelly.0304@hotmail.com

 132. You put the lime in the coconut and drink the article up.

 133. The ability to think like that shows you’re an expert

 134. This is the perfect way to break down this information.

 135. Cheală: dacă se mai întîmplă ceva acolo, în poem, nu ezita să pui continuarea pe blog;@ Sam: citit, plăcut, ai grijă;@ 543: vezi că ai reuşit?!@ raul: încearcă te rog să faci 3 strofe bune din cele 22 pe care mi le-ai trimis.

 136. 113Hi there are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 137. Well I guess I don’t have to spend the weekend figuring this one out!

 138. If my problem was a Death Star, this article is a photon torpedo.

 139. aver hay una receta para adelgazar con yodo …..tomarlo no eso creo que es malo…mira yo estoy hciendo lo del yodo con la crema y una faja hazlo y me dices en dos semanas,, aun no te puedo decir si funciona o no porque solo llevo un dia pero de que sudas sudas al menos servira para dejarte la cara limpia…suerte

 140. I reckon you are quite dead on with that.

 141. God morgen! Stilig klokke:) Denne hadde passet i huset til min bror og hans samboer:) Krysser fingrene for å vinne- for da blir det en ekstra julegave på dem i år:)

 142. You’ve hit the ball out the park! Incredible!

 143. If I were a Teenage Mutant Ninja Turtle, now I’d say ”Kowabunga, dude!”

 144. hassan Posted on You can name your blog on your own name like miror, one thing more, you should name it adnircocg to your interest.

 145. This post has helped me think things through

 146. Thanks for contributing. It’s helped me understand the issues.

 147. That’s a quick-witted answer to a difficult question

 148. Until I found this I thought I’d have to spend the day inside.

 149. Not bad at all fellas and gallas. Thanks.

 150. I’m impressed by your writing. Are you a professional or just very knowledgeable?

 151. Action requires knowledge, and now I can act!

 152. So excited I found this article as it made things much quicker!

 153. I feel satisfied after reading that one.

 154. Keep these articles coming as they’ve opened many new doors for me.

 155. Action requires knowledge, and now I can act!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*