Täytetyt jalapenot nopeaksi alkupalaksi

täytetyt jalapenot
Täytetyt Jalapenot ovet herkullisia ja nopeita pikkusyötäviä

Yksi hauska pikkuruoka joka ei mahtunut kirjaan, mutta jota viime vuonna tehtiin useamman kerran herkkunapsikkaaksi olivat täytetyt jalapenot. Alunperin ohjetta katseltiin Amazinribs- sivustolta ja aika pitkälle samantyyppinen ohje on edelleen. Sopivat erityisen hyvin alkupalaksi vaikkapa oluen kanssa eivätkä ole minusta yhtään liian tulisia. Toisin kuin kuvittelisi, jalapenoista tulee lähes tulettomia kun niistä poistaa siemenet ja siemenkiinnikkeet. Silti joissain yksilöissä voi olla enemmän makua ja jos sitä pelkää voi samaan tapaan täyttää myös niitä pieniä napostelupaprikoita tai padron – peppereitä joita on myös näkynyt loppukesällä kaupoissa.

Jalapenot voi täyttää joko puolikkaina tai kuten tässä, toiselta sivulta halkaistuna. Silloin täyte kannattaa ehdottomasti pursottaa jalapenon sisälle.

Ainoa kerta kun nämä epäonnistuivat meni niin, että hosuimme. Jalapenot menivät grilliin liian aikaisin ja savu ei ollut vielä muuttunut ihan läpikuultavaksi. Lisäksi meillä taisi olla savupuuseoksessa silloin mukana meskiittiä ja lopputulos oli lähinnä tunkkainen. Kasvisten kanssa onkin ihan tosi tärkeää että annatte savun tulla siniseksi ennenkuin laitatte ruuan savustumaan. Kosteisiin kasviksiin kun savun maku tarttuu tosi, tosi helposti ja silloin on syytä varmistaa että se tarttuva maku on hyvä.

täytetyt jalapenot, täyttäminen, savustaminen

Joitain saattaa hämätä täytteeseen tuleva ananasmurska; kannattaa laittaa. Hedelmä sopii juuston sekaan hyvin. Jos kotona sattuu olemaan mangoa, sekin toimisi varmaan tosi hyvin ananasmurskan tilalla.

Pidemmittä puheitta ei kun hyvää, savuisaa kevätviikonloppua!

Täytetyt Jalapenot

täytteeseen:

1 pkt pekonia (kasvisruokailijat voivat korvata pekonin esim. oliiveilla tai pilkotulla aurinkokuivatulla tomaatilla)

300g Philadelphia – tuorejuustoa (tai 1 valkosipulituorejuusto + 1 provencalen yrtit tuorejuusto, jolloin yrttejä+ valkosipulia ei välttämättä tarvitse lisätä)

1 valkosipulin kynsi puristettuna

1 tl timjamia

1 tl rosmariinia

1 tl lehtipersiljaa

mustaa pippuria

1/2 mangoa tai ananasmurskaa, valutettuna

2 dl cheddar – raastetta

anchoa- chilihiutaleita

Lisäksi n. 14 jalapenoa

Savipuuksi esim. tammea ja pekaania, rohkeimmat voivat kokeilla lisänä hikkoria.

Pilko pekonit pieneksi silpuksi ja paista pannulla ruskeiksi mutta ei koviksi. Valuta pekoneista ylimääräinen rasva pois. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen. Jätä asettumaan.

Laita kumihanskat käteen. Halkaise jalapenot joko toiselta reunalta tai kokonaan. Poista siemenet kiinnikkeineen pikkulusikan kärjellä kaapien. Jos halkaiset jalpenot kokonaan, yritä jättää hattu paikalleen stopperiksi.

Pursota täyte jalapenojen sisään.

Savusta epäsuoralla lämmöllä n. 225F (n. 107C) kunnes juusto sulaa, n. 30 min. Ota pois savusta ennenkuin jalapeno menee ihan lötköksi, kivampia syödä napakoina ja makukin raikkaampi.

 

Yksi kommentti

  1. Oi, näitä täytyy ehdottomasti kokeilla!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*